Historie

Hvordan opstod Tårnfalkene ?

Vi havde trænet lidt i pigesalen på Løjtegårdskolen i efteråret 2018 og blev i den efterfølgende periode på lærerværelset enige om, at vi skulle starte ny volleyballklub. Tårnby Kommune havde ikke haft en volleyballklub siden 10.2.2000, hvor Tårnby Volleyball Klub blev nedlagt.

Så d. 19. februar 2019 mødtes Tom Gallus, Evelina Gallus, Cecilie Erfurt Haukrogh, John Kürstein Palmann og Jesper West Danbo til stiftende generalforsamling på lærerværelset på Løjtegårdskolen. Vi havde nok håbet på flere deltagere, men sådan skulle det ikke være. Vi havde kopieret nogle vedtægter fra nettet og omskrevet disse, så vi kunne blive godkendt hos de relevante instanser.
Vi blev enige om navnet “Tårnfalkene”, så navnet lidt afspejlede vores geografiske ophav i Tårnby, men samtidig ville vi ikke bare have et navn, der alene afspejlede vores geografiske tilhørsforhold eller virkede som en fugl Føniks genopstart af Tårnby Volleyball Klub.

Vi blev alle fem valgt til bestyrelsen med Jesper som formand, Tom som næstformand, John som kasserer og med Cecilie og Evi som menige bestyrelsesmedlemmer. Med vedtægter og en bestyrelse kunne vi så gå videre med de næste skridt. Vi skulle registreres hos kommunen, have træningstider, skaffe flere spillere, oprette os hos Erhvervsstyrelsen og få CVR-nr., oprette bankkonto og mobilpay, tilmelde os turneringen osv. Der var nok at tage fat på.

Vi lagde ud med at have to hold tilmeldt i mix.2-rækken i sæsonen 2019-2020. 1. holdet lagde rigtig stærkt ud og tabte i sæsonen kun en enkelt kamp inden corona lagde sæsonen ned i foråret 2020. Vi manglede kun 3 kampe mod bundholdene inkl. vores eget 2. hold på det tidspunkt, men da vi stadig teoretisk set kunne indhentes i tabellen, fik vi ikke vores ellers fortjente guldmedaljer efter sæsonen.

2. holdet havde det en del sværere og vores erfaring var, at de forskellige mix.volleyhold i København absolut ikke var nybegyndere. Vi havde derimod en del spillere, der var helt nye i sporten. Langt de fleste af de andre klubber brugte typisk mix.volleyhold som retræte for ældre spillere (også i den laveste række) og rutine fornægter sig jo bestemt ikke. Det lykkedes dog 2. holdet at vinde et enkelt sæt i løbet af den sæson, hvilket udløste stor jubel på holdet.

Til at begynde med trænede vi i den “lille” hal på Nordregårdskolen i kælderen (den er nu ikke så lille endda). Og som ny klub i kommunen startede vi med at have træninger i det første halve år (foråret 2019) på onsdage og fredage. Men fredagene var absolut ikke et tilløbsstykke (familiehygge og fredagsslik har nu også sin berettigelse).
I den efterfølgende sæson (2019/2020) fik vi så tirsdage og onsdage, men her blev vi hurtigt klogere i forhold til den manglende restitution med to træningsdage i træk. Dette satte sit præg på holdene og fremmødet på onsdagene. Boldene til træning fragtede Jesper flere gange om ugen troligt frem og tilbage mellem Nordregårdskolen og Løjtegårdskolen, hvor vi lånte boldene fra. Spilletøjet til kampene (gule og røde trøjer) lånte vi ligeledes af Løjtegårdsskolen og fra en nu nedlagt klub (AB70). Efter nogle drøftelser med kommunen fik vi dog til sæsonen 2020-2021 mandage og torsdage i den store hal til at træne i.

Da vi begyndte at få yderligere tilgang af spillere og vi var meget optimistiske, meldte vi straks tre mix.hold til i sæsonen 2020-2021. Men igen lagde corona turneringen ned. Vi nåede lige at få spillet et par enkelte kampe inden sæsonen allerede var slut. Corona kom til at spille en meget stor rolle hos os og hos vores modstandere. Mange mistede tilsyneladende helt lysten til at spille og var meget nervøse i den periode. Vi kom gennem sæsonen, men vi ville nok ikke have klaret at stille hold til alle kampene med vores tre mix.hold.
Det var også op til denne sæson, at Tårnby Kommune besluttede, at den overvejende del af spillerne i kommunens klubber skulle være bosat i Tårnby kommune. De ville ikke betale for Københavns manglende investering i idrætsfaciliteter. Tårnby Kommune arbejder i skrivende stund med at lave en udligningsordning med Københavns Kommune i stedet, så her afventer vi nærmere.

I sæsonen 2021-2022 nøjes vi så med at melde to hold til og supplerede derudover med at spille SVBKs alternative stævner, når vi havde mulighed for det. Sæsonen blev en blandet fornøjelse. 1.holdet sluttede sidst i tabellen, men vi rykkede ikke ned, da flere hold havde trukket sig fra turneringen. 2.holdet havde derimod stor succes og pludselig kunne man se træningen havde båret frugt. Mange kampe blev vundet, men pludseligt udtrykte enkelte spillere nervøsitet for at rykke op i den bedste række. Vi sluttede midt i rækken, men vi spillede lige op med topholdene. Og ved de alternative stævner, hvor vi stillede op i de formodede jævnbyrdige rækker – ja der vandt vi efter mange gode, lige og sjove kampe.

Der skete mange andre ting end lige på banen i de første år. Dommerkurser blev afholdt og flere spillere begyndte at kunne trække læsset. Mange af vores nye spillere i sporten begyndte at finde ud af kamprutiner og hvad det kræves af klub, hold og spillere før, under og efter kampene.
Vores hyggelige lille café kom op at køre til vores hjemmekampe – køleskab, toastmaskine og flere andre remedier var blevet indkøbt og Tina, der både er madmor og kasserer i klubben tog sig kærligt af både medspillere og modstandere.
Vores hjemmebane blev gjort lovlig, idet vi i den første sæson havde spillet med ulovlige virer på stolperne, så vi fik sat nye ordentlige lovlige stolper i. Vi fik også nye net og nogle antenner. Vi fik fjernet bomme og tovværk i loftet i den store hal, så der var ens i loftet på begge banehalvdele. Vi har nu også fået stolepolstring, så ingen kommer til skade på stolperne. Vi har nu dommerstole til begge haller og vi har i et opbevaringsrum i kælderen fået skab, boldvogn samt en stor kasse til alle vores remedier. Vi har fået vores eget inivitationsstævne op at køre, hvor vi indbyder andre mix.hold. Et stævne der var så hyggeligt, at Frederiksberg Volley allerede efter det første afholdte stævne foreslog os, at vi kunne lave stævnet sammen på skift – en stor ros fra en anden klub.

Vores klubtrøjer blev valgt efter nogle drøftelser med Amar Sport og internt, men valget af farven sort stod dog fast. Det første år spillede vi ellers i røde og gule lånetrøjer, men nu har vi lagt os fast på sort som hovedfarven på trøje og shorts/tights.
Vores klublogo blev ligeledes til efter flere gode og sjove diskussioner i klubben. Størrelse, farver og udformning var til debat. En sjov lille ting omkring logoet er, at vi faktisk var blevet enige om, at vores falk oprindelig skulle have været Guld-farvet, men pga. en lille læsefejl blev falken altså gul, hvilket vi så har holdt fast i lige siden. Ida Henriksen var i øvrigt meget behjælpelig med udformningen af logoet i forhold til ren-tegning af alle vores udkast. Tak for det.

Tårnfalkene har også fået et internationalt snit, idet klubben har repræsenteret spillere fra bl.a. Polen, Thailand, Tyskland, Tyrkiet, Frankrig, Italien, Rumænien, Filippinerne, Grønland og Danmark. Det gør det faktisk temmelig sjovt at være hos os til træning. Stemningen er bare helt i top og det er rart med humor på højt internationalt plan.

Jo, vi er efter de første år godt på vej og udvikler os hele tiden.

Første klubbillede efter nogle af vores første kampe.
I starten var vi ikke så mange til træning, men vi hyggede os alligevel. Første træningssamlingsbillede.
Den “lille” hal i kælderen.
Den “store” hal i stueetagen.